Jídelníček

Týden od 21. 1. do 25. 1.
PONDĚLÍ

SVAČINA – Vafle s bílým jogurtem, ovoce 1,3,7
OBĚD – Čočková polévka 1 Jáhlové rizoto s kuřecím masem, minikarotkou a hráškem, kyselá okurka 1
SVAČINA – Vitarohlík s šunkovou pomazánkou, zelenina 1,3,6,7

ÚTERÝ

SVAČINA – Rýžový chlebíček s polevou, ovoce 7
OBĚD – Masový vývar s mrkví a kroupami 1 Bratislavská vepřová plec, houskový knedlík 1,3,9,7
SVAČINA – Chléb Šumava s řepovou pomazánkou, zelenina 1,3,7

STŘEDA

SVAČINA – Müsli s mlékem, ovoce 3,7
OBĚD – Brokolicová polévka 1,7 Zelné listy plněné mletým masem a rýží s omáčkou z rajčat a zakysané smetany 1,3,7
SVAČINA – Houska s Ajvar pomazánkou, zelenina 1,3,7

ČTVRTEK

SVAČINA – Ovesná kaše, ovoce 7
OBĚD – Žampionový krém 1,7 Zapečené těstoviny se šunkou, brokolicí a sýrem 1,3,7
SVAČINA – Kmínový chléb s Tofu pomazánkou, zelenina 1,3,7

PÁTEK

SVAČINA – Vícezrnný toastový chléb s máslem, mrkvový salátek 1,3,7
OBĚD – Zeleninový vývar s bulgurem 9 Rybí kuličky, šťouchaný brambor 1,3,7
SVAČINA – Lámankový chléb se smetanovým sýrem Almette, zelenina 1,3,7

Ke každému jídlu mají děti na výběr z několika druhů zeleniny a ovoce.

Po celý den mají děti k dispozici k pití vodu, šťávu, čaj či džus dle jejich výběru.

Seznam alergenů:

1 – OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK – pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

3 – VEJCE a výrobky z nich

4 – RYBY a výrobky z nich

6 – SÓJA

7 – MLÉKO a výrobky z něj

8 – SKOŘÁPKOVÉ PLODY

9 – CELER a výrobky z něj