Jídelníček

Týden od 11. 3. do 15. 3.
PONDĚLÍ

SVAČINA – Tvaroh s Grankem, rozinkami a sekanými mandlemi, ovoce 7
OBĚD – Pórková s vejcem 1,3,7 Kuřecí nudličky na kari a smetaně, těstoviny 1,7
SVAČINA – Celozrnná kaiserka s cizrnovo-řepovou pomazánkou, zelenina 1,3,7

ÚTERÝ

SVAČINA – Grahamová veka s máslem a ledovým salátem, zelenina 1,3,7
OBĚD – Hrstková polévka 1 Mleté kapustové karbanátky, bramborová kaše, zelenina 1,3,7
SVAČINA – Banán

STŘEDA

SVAČINA – Ovocné pyré, ovesné sušenky, ovoce 3,7
OBĚD – Kmínová polévka 1,3 Čočka na kyselo, chléb Šumava, okurka 1,3
SVAČINA – Rohlík s vajíčkovou pomazánkou, zelenina 1,3,7,9

ČTVRTEK

SVAČINA – Jáhlová kaše s kokosem, slunečnicovými semínky, ovoce 3,7
OBĚD – Hovězí vývar z morku se zeleninou a nudlemi 1,9 Plněný paprikový lusk v rajské omáčce, rýže 1,3
SVAČINA – Chléb kmínový s rybičkovou pomazánkou, zelenina 1,3,4,7,9

PÁTEK

SVAČINA – Rýžový chlebíček se smetanovým sýrem Almette, zelenina 3,7
OBĚD – Gulášová polévka 1 Smažený květák, vařené brambory, okurkový salát 1,3
SVAČINA – Lámankový chléb s máslem, zelenina 1,3,7

Ke každému jídlu mají děti na výběr z několika druhů zeleniny a ovoce.

Po celý den mají děti k dispozici k pití vodu, šťávu, čaj či džus dle jejich výběru.

Seznam alergenů:

1 – OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK – pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

3 – VEJCE a výrobky z nich

4 – RYBY a výrobky z nich

6 – SÓJA

7 – MLÉKO a výrobky z něj

8 – SKOŘÁPKOVÉ PLODY

9 – CELER a výrobky z něj